The Dirty Dozen

Seperti mana negara-negara lain terdapat satu kumpulan executive yang elite yang membuat keputusan keatas dasar politik negara dan merancang perlaksanaannya. Sekiranya di United State mereka ini tergolong dalam kumpulan Senior Senator , Ketua Pengarah F.B.I., Ketua Pengarah C.I.A. dan Ketua Setiausaha Keselamatan.

Dalam siri yang lepas kami telah mengemukakan political mapping dan mereka yang merancang atas kemenangan BN. Kali ini kami kemukakan jawatan kuasa yang menjanakan political mapping tersebut. Mereka ini sememangnya hebat dan highly talented.

Di Malaysia mereka ini terdiri dari 12 orang yang di kenali dengan nama Dirty Dozen ( diambil dari sebuah filem peperangan mengenai kehebatan 12 orang perwira ) .

Jawatan kuasa tersebut ialah :-

Jawatankuasa perancang :

 • 1. Dato' Seri Paduka Haji Mahathir bin Haji Mohammad Iskandar Kutty.- Perdana Menteri Malaysia.
 • 2. Dato' Haji Wan Ismail bin Haji Wan Mahmud.- Bapa mertua Dato' Seri Paduka Haji Anwar bin Dato' Haji Ibrahim bapa Dato' Seri Wan Azizah.
 • 3. Dato' Dr. Kamaruddin Kacha.- Timbalan Ketua Pengarah Biro Tata Negara tahun 1990.
 • 4. Dato' Latif Mirasa- Pengarah Biro Tata Negara. Pelaksanaan :-
 • 1. Alies Anor Abdul – Setiausaha Politik Dato'Seri Paduka Najib bin Tun Abdul Razak Al-Haj.
 • 2. Kapten ( B ) Sudirman- bekasJurulatih Kanan Biro Tata Negara.
 • 3. Staff Sarjan ( B ) Rahim Dahalan @ Rahim King – bekas Jurulatih Kanan Biro Tata Negara. Terdapat lagi 5 korum yang tidak dapat disiarkan atas sebab-sebab politik dan keselamatan.( mohon maaf ). Dari mereka di atas barulah group political mapping bertindak.( keluaran yang lepas )

  Persoalannya di mana mereka sekarang ? dan apa perancangan mereka dalam menghadapi pilihanraya kali ini?. Mampukah Staff Sarjan Pencen Rahim King yang didalangi oleh Kapten Sudirman members of Wali Songgor mengulangi kehebatan beliau ?

  Masanya akan tiba untuk kami dedahkan alamat mereka dengan nama dan alamat CICAK–CICAK (nama yang di berikan untuk orang perantaraan dan tali barut) mereka

  Budak JPM

  Komen Anda